top of page
Opengeestdagen_logowit_edited.png

7 oktober 2023

PZ St. Alexius Grimbergen
 

Het netwerk Geestelijke Gezondheid SaVHA doet mee aan de Open Geestdagen en zet hierbij de terugbetaalde eerstelijnspsychologische zorg in de kijker!

Op 7 oktober kan je komen proeven van een eerstelijnspsychologische sessie.

Sessie Lichaamswerk en ademhaling door Lien D'Hoe - 10.00u tot 12.00u

"In deze groepssessie maken we kennis met lichaamswerk.

Alles begint bij jezelf en hoe je jezelf ziet in de wereld, hoe anderen jou zien in de wereld. Welke ruimte je inneemt.

Alles is immers met elkaar verbonden. Hoe je ademt, bepaalt je gevoel. Je houding, bepaalt je ademruimte en beleving. Je gedachten en aandacht bepalen waar je energie naartoe gaat. 

We werken met aandachts-, adem-, houding-, en bewegingsoefeningen en brengen ons lichaam in beweging. Om zo ook ons denken (bewust) in beweging te brengen. "

Sessie Zelfcompassie door Hugo Verbraecken - 13.30u tot 15.00u en van 16.00u tot 18.00u.

“Ben jij soms kwaad op jezelf of heel erg hard voor jezelf? Hoe voelen de mensen dit rondom jou? Hoe is de dialoog met jezelf, welke stem hoor je? Wat is zelfcompassie? Is dit hetzelfde als zelfmedelijden en hoe wordt dit gelinkt aan gaslighting? Wat is gaslighting zelfs? Al deze vragen en concepten hebben een sterke invloed op ons psychisch welzijn. In deze sessie gaan we trachten deze concepten beter te begrijpen, bij onszelf te herkennen en misschien kunnen we een stap zetten om dit positief te veranderen.”

Deze 2 sessies gaan door in het PZ St. Alexius van Grimbergen, en kaderen binnen een breder programma met tal van andere activiteiten waar je ook kan deelnemen. Doorlopend is de cafetaria geopend en is er kinderanimatie voorzien. 

Inschrijven voor deze sessies doe je op de dag zelf aan de infobalie. 

Hieronder kan je het volledige programma terugvinden.

Macaron EPZ_v2.png
Logo ELP.png
Programma Open Geestdag_AF (2).jpg
bottom of page